Tanítás nélküli munkanap áthelyezés

on .

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket a 2019/2020. tanévben a tanítás nélküli munkanap áthelyezéséről

2020. június 5. → 2020. június 10.

Molnár Tünde
igazgató

ÍRÁSBELI DOLGOZATOK MEGTEKINTÉSE

on .

Kedves Érettségizők!

Mint azt az írásbeli vizsgákon jeleztük, május 28-29-én (csütörtökön illetve pénteken) van lehetőség a kijavított írásbeli érettségi dolgozatok megtekintésére.

Hogy elkerüljük a tömeges megjelenést, és a hosszasabb várakozást, egy pontos beosztást készítettünk, amit az eKréta üzenetében elküldtünk. Kérjük, vegyétek figyelembe az előírt időpontot, és mind az ideutazás, mind az iskolában tartózkodás alatt tartsátok be a megfelelő higiéniás szabályokat (távolságtartás, kézfertőtlenítés a portán, maszk)

Fontos tudnivalók:

  • Az összes közép-, és emelt szinten megírt dolgozatot egy helyszínen, a Fráterben tudjátok megtekinteni, máshova nem kell menni.
  • A 12.A és 12. C osztályoknak a könyvtárban, a 12.B osztálynak a titkárságon lesz a megtekintés.
  • A betekintés során fényképezési, (szükség esetén fénymásolási) lehetőséget biztosítunk, így otthon alaposan át tudjátok nézni és a megoldókulccsal össze tudjátok vetni a dolgozataitokat.
  • Esetleges eltérés esetén június 2-án (kedden) 8-16 óra között nyújthatjátok be a fellebbezést itt az iskolában. Ezzel kapcsolatosan nagyon fontos, hogy már otthon fogalmazzátok meg, és írjátok le részletesen, hogy melyik feladat, melyik része ellen, milyen észrevételt tesztek. Ezt a dokumentumot fogjuk kedden az előírt nyomtatványhoz csatolni.
  • Akinek egy tárgyból két eredménye van (közép és emelt szintű vizsgával is rendelkezik), nyilatkoznia kell, hogy melyik eredményt kéri a bizonyítványba, és melyiket ún. tanúsítványra. Ennek a döntésnek pontszámítási következménye nincs, mindkettő hivatalos eredménynek számít, amiből a számodra kedvezőbbet veszik figyelembe a felsőoktatási intézmények. Kérjük, előzetesen gondoljátok át választásotokat.
  • Végül, de nem utolsósorban, a betekintéskor mindenki rendezze könyvtári-, valamint menzatartozását. Az ingyen-tankönyvesek külön figyeljenek arra, hogy az előírt könyveket visszahozzák. A tartozásokról szintén a Krétában küldünk névre szóló kimutatást. A hittankönyveket mindenkinek vissza kell hoznia!

Tisztelt Szülők!

on .

A tantermen kívüli digitális oktatás folyamatosan zajlik iskolánkban. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy tanulóink ügyesen alkalmazkodtak a kialakult helyzet által megkívánt oktatási formához. Köszönöm a segítségüket, támogatásukat, türelmüket melyet a tanulás során gyermeküknek nyújtottak. Önök nélkül nem sikerülne teljesíteni a ránk bízott feladatokat. Köszönöm a pedagógusokkal való együttgondolkodást, az aktív kapcsolatot, a hatékony együttműködést, valamint, hogy segítettek tudatosítani gyermekükben azt, hogy számukra nem szünet van, csak más formában folyik a tanítás.

Nehéz időszak ez mindannyiunk számára, de kollégáim és a magam nevében is mondhatom mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Fráter családias közösségét fenntartsuk és tanulóink tudását támogassuk. Iskolánk tanárai nagy elhivatottsággal, intenzíven készülnek a napi feladatokra. Folyamatosan tervezik a tanulás támogatásához nyújtott módszereket. Kialakították a szülőkkel és tanulókkal megfelelő kapcsolattartást. Önökkel közösen mindent megteszünk azért, hogy tanulóink teljesíteni tudják a tantervi követelményeket, hogy sikerélményhez jussanak. Az előttünk álló feladatok sikeres teljesítéséhez erőt, kitartást kívánok minden kedves szülőnek. Úgy gondolom a legfontosabb, hogy gyermekeink, tanulóink egészségesek, vidámak maradjanak és ne veszítsék el a hitüket.

Bizalommal, szeretettel és összefogással sokat tehetünk a gyermekekért, tanulókért. Imádkozunk, hogy minél hamarabb találkozhassunk!

Molnár Tünde
igazgató

Kedves Felvételizők, tisztelt Szülők!

on .

Közoktatási Információs Iroda elküldte a középfokú intézményeknek az egyeztetett felvételi jegyzéket (KIFIR hivatalos végeredmény), így április 28-án kipostáztuk a 4 és 8 osztályos képzésbe jelentkezők felvételi eredményeit tartalmazó határozatokat, minden jelentkező tanuló számára. 

A levélben említett jogorvoslati kérelmet a csatolmányban található jogorvoslati nyomtatványon lehet beküldeni. 

 

Kollégiumok igénybevétele az érettségi során

on .

Tisztelet Szülők!
 
Tájékoztatom Önöket Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár úr által kiadott leveléről mely a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében az érettségi vizsgák ideje alatt a kollégiumok igénybevételével kapcsolatos. 
A levél tartalma a csatolmányban érhető el.  
 
Molnár Tünde
igazgató
Csatolmányok:
Download this file (167522_kollegiumok_igenybevetele.pdf)Kollégiumok igénybevétele76 kB

A FÖLD napja: 2020. április 22.

on .

Az első Föld napját 1970. április 22-én tartották Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. Ekkor nem kevesebb, mint 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért és hatására az USA-ban szigorú törvények születtek.

Azóta eltelt 50 év. Az idén is, mint minden évben kaptatok ehhez egy feladatot:

MIT JELENT SZÁMODRA A FÖLD?

Számtalan alkotás érkezett, ezekből válogattunk:

Tavaszi szünet

on .

A tavaszi szünet első napja: 2020. április 8. szerda

A tavaszi szünet utáni első tanítási nap: 2020. április 15. szerda

Köszönjük a gyerekek munkáját  és a szülők együttműködő támogatását!

képeslap