Ügyfélfogadás a nyári szünetben: minden szerdán 8:00 - 12:00-ig

 

Végzőseink

on .

Búcsúzunk végzős diákjainktól. További életükre és munkájukra a Jóisten áldását kérjük.

12.A:

12 a

12.B:

12 b

12.C:

12 c

Két kiemelt kitüntetést adtunk át:

Morus-díj

Katolikus középiskolák diákjai részesülhetnek a Morus-díjban. A közéleti-jellegű elismerést azok a végzős fiatalok kaphatják, akik jól láthatóan szívesen, aktívan és felelősen vesznek részt közösségi tevékenységben, nyitottak a közéletiségre és emellett elkötelezett keresztények. Ennek a díjnak az odaítélését a Morus-díj Alapítvány kuratóriuma dönti el. Idén két diákunk kapta meg: Rech Bálint 12.A DÖK elnöke és Fridel Dániel 12.C a DÖK alelnöke. 

morus dij rech balint

 morus dij fridel daniel

 

Fráter-díj

Iskolánk kiemelkedő díja a Fráter-díj, amelyet a tantestület véleménye alapján az a Fráteres diák kaphat, aki középiskolai tanulmányai alatt végig kitűnő tanulmányi teljesítményt nyújtott, versenyeken való szereplésével öregbítette iskolánk hírnevét, illetve jellemével, hitéletével társainak is példaként szolgál. A díj 25ezer forint pénzjutalommal jár. Ebben az évben két diákunk kapja meg: Dancsó Marcell 12.B és Szabó Liliána 12.C

 frater dij

 

 

 

 

Bizonyítványosztás, kitűnő tanulóink

on .

 Az idei tanévben kitűnő tanulmányi eredményt értek el:

Antal Laura, Balogh Ágnes, Barát Milán, Iván Levente, Kovács Kincső, Lapis Botond, Nagy Dorina, Tisza Viola, Tóth Benedek, Varholy Vince Ágoston, Vasvenszki Róbert Zsolt, Zuscsák Dániel Attila, Bialkó Anna, Demkó Dorottya, Halász Botond, Hegedűs Levente, Mágori Zalán, Molnár Levente Péter, Roppantó Zsombor, Szabados Lilla, Takács Bendegúz Tamás, Ádámcsó Kinga, Bihari Nándor János, Galambvári Panna, Simkó András, Szabó András, Töttös Maja, Verba Karina, Zatrok Zsófia Barbara, Asztalos Nándor Viktor, Bihon Botond Zsombor, Mikola Kincső Luca, Molnár Anna, Polgári Hédi, Ráckövesi Bence, Szabados Hanga, Törő György Milán, Vass Rozina, Bakos Hanna, Béres Emma Hanna, Ferencz Anna, Horváth Annamária, Huba Regina, Sándor Botond, Szabó Piroska, Balogh Anikó, , Bernáth Boglárka, Iván Hanga, Simkó Benedek, Szabó Áron, Gerencsér Panna Antónia, Kovács Száva, Lengyel Marcell Zoltán, Lőrinczi Csenge Luca, Pozsgai Maxim, Törő Zsófia, Béres Emma, Galambvári Sára, Istvánffy Márton Péter, Kőhegyi Anna, Molnár Anna, Nagy Vencel, Dancsó Mónika, Grallert Máté, Oláh Rebeka, Ritter Tünde, Csapó Virág, Fancsalszki Sára, Simon Sára Réka, Dienes Hanna, Ferencz Adél, Mádai Míra, Papp Réka, Szepesi Miklós, Tóth Levente, Szabados Bence, Csipkó Panna, Nagy Csenge, Szalay Zsófia Imola, Boldog Klaudia Ágnes, Fetter Virág, Molnár Anna, Suszter Bianka, Galambvári Gréta, Péli Panna Petra, Varga Eszter, Elek Soma, Filipkó Krisztina, Dancsó Marcell, Jávorszki Eszter, Kánya Eszter, Tóth Antónia, Danás Anna Rebeka, Farkas Péter, Szabó Liliána Viktória

 

DSC01573 COLLAGE

Térítésmentes és ingyenes tankönyvek visszaszedése

on .

Kedves Diákok!

A térítésmentes és ingyenes tankönyvek visszavétele a beiratkozással egy időben, tehát az osztályoknak kijelölt órában fog megtörténni. A beiratkozás után minden tanuló a sakkteremben tudja leadni a tankönyveit.

A csatolt táblázatban látható, hogy az  5.-6.-7.-8.-9. évfolyam tanulóitól mely tankönyveket várjuk vissza.

A 10.-11. évfolyam ingyenesei szintén a beiratkozással egy időben a sakkteremben adhatják le a csatolt táblázatban megjelölt könyveket.

A HITTAN tankönyveket MINDENKINEK,mind a római katolikus, mind a református tanulóknak vissza kell hozniuk! Azoknak is , akik nem voltak ingyenesek. Ez főként a 10. és 11. osztályok tanulóira vonatkozik.

BEIRATKOZÁSI TUDNIVALÓK

on .

Kedves Felvételizők, tisztelt Szülők!

A Fráter György Katolikus Gimnázium új évfolyamaira való beiratkozásra – a tömeges megjelenést és sorban állást elkerülendő – az alábbi beosztás szerint várjuk Önöket:

                       

5. évfolyamra felvettek

a névsor első fele (A-K):                  2020. június 22. (hétfő) 13 órától 17 óráig

a névsor második fele (L-Zs):         2020. június 23. (kedd) 13 órától 17 óráig

9. évfolyamra felvettek:                     2020. június 24. (szerda) 13 órától 17 óráig

PÓTNAP: 2020. június 29. (hétfő) 8 órától 12 óráig

Erre az alkalomra hozzák magukkal a tanuló

 • bizonyítványát, amennyiben elektronikus úton kapták meg, ennek másolatát,
 • személyi igazolványát, lakcímkártyáját, TAJ kártyáját,
 • születési anyakönyvi kivonatát,
 • egészségügyi kiskönyvéből a védőoltásokat tartalmazó rész másolatát, névvel ellátva.

Kérjük továbbá

 • a felvételről szóló határozatot,
  • a csatolt nyomtatványokat (adatlap, egészségügyi nyilatkozat) kitöltve,
  • a diákigazolvány igényléshez szükséges NEK-lapot (az Okmányirodában állítják ki-előzetes időpontfoglalás célszerű, de nem szükséges!),
  • a kedvezményes étkezésre jogosító igazolásokat, amennyiben erre jogosult lesz gyermekük,
  • 6000 Ft-ot a beiratkozással kapcsolatos költségekre (ellenőrző, bizonyítvány, diákönkormányzat, ISK, iskolaújság).

A beiratkozáskor

-       rendelhető meg az iskolánkban használatos ünnepi egyenruha (lányok), egyen-nyakkendő (fiúk);

-       tanulóbiztosítás (különböző díjtételekkel) köthető;

-       tájékoztatást adunk a nyári kötelező, illetve ajánlott olvasmányokról;

-       ismertetjük az évnyitó, valamint az ismerkedési nap (Gólyanap) időpontját.

Amennyiben a személyes megjelenés nem oldható meg, a pótnap igénybevételével sem:

Az emberi erőforrások minisztere által hozott 10/2020. (V.29) EMMI határozata alapján, a járványügyi helyzetre való tekintettel, lehetőség lesz a személyes ügyintézés helyett az elektronikus úton történő beiratkozásra. Ebben az esetben a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) e-Ügyintézés felületén, a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) menüpontot kell használni. Emellett minden fentebb említett dokumentumot elektronikus úton, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük elküldeni.

Az üzenet tárgyában feltétlenül tüntessék fel a következőket: BEIRATKOZÁS 2020 + a tanuló neve.

Az elektronikus beiratkozásra és adatküldésre 2020. június 15 - június 24. között lesz lehetőség.

(Amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő ezen időtartamban nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, a személyes azonosításra alkalmas iratokat az 2020/2021-es tanév első tanítási napján is bemutathatja)

FONTOS KÖZLEMÉNY:

Ezúton is jelezzük, hogy az első idegen nyelvi csoportbesorolásokhoz szintfelmérés szükséges (a nyelvi tagozatokra felvettek kivételével mindenkinek), amire szeptemberben, az első tanítási órán kerül majd sor.

Információk a beiratkozásról

on .

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2019/2020. tanév rendjéről szóló 11/2019. (VII.3) EMMI rendelet szerint a 2020/2021. tanévre történő középfokú iskolai beiratkozásról 2020. június 5-éig tájékoztatót készítünk. A beiratkozás pontos időpontjáról és módjáról a 10/2020. (V. 29.) EMMI határozat alapján.

Molnár Tünde
Igazgató

Tanítás nélküli munkanap áthelyezés

on .

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket a 2019/2020. tanévben a tanítás nélküli munkanap áthelyezéséről

2020. június 5. → 2020. június 10.

Molnár Tünde
igazgató

ÍRÁSBELI DOLGOZATOK MEGTEKINTÉSE

on .

Kedves Érettségizők!

Mint azt az írásbeli vizsgákon jeleztük, május 28-29-én (csütörtökön illetve pénteken) van lehetőség a kijavított írásbeli érettségi dolgozatok megtekintésére.

Hogy elkerüljük a tömeges megjelenést, és a hosszasabb várakozást, egy pontos beosztást készítettünk, amit az eKréta üzenetében elküldtünk. Kérjük, vegyétek figyelembe az előírt időpontot, és mind az ideutazás, mind az iskolában tartózkodás alatt tartsátok be a megfelelő higiéniás szabályokat (távolságtartás, kézfertőtlenítés a portán, maszk)

Fontos tudnivalók:

 • Az összes közép-, és emelt szinten megírt dolgozatot egy helyszínen, a Fráterben tudjátok megtekinteni, máshova nem kell menni.
 • A 12.A és 12. C osztályoknak a könyvtárban, a 12.B osztálynak a titkárságon lesz a megtekintés.
 • A betekintés során fényképezési, (szükség esetén fénymásolási) lehetőséget biztosítunk, így otthon alaposan át tudjátok nézni és a megoldókulccsal össze tudjátok vetni a dolgozataitokat.
 • Esetleges eltérés esetén június 2-án (kedden) 8-16 óra között nyújthatjátok be a fellebbezést itt az iskolában. Ezzel kapcsolatosan nagyon fontos, hogy már otthon fogalmazzátok meg, és írjátok le részletesen, hogy melyik feladat, melyik része ellen, milyen észrevételt tesztek. Ezt a dokumentumot fogjuk kedden az előírt nyomtatványhoz csatolni.
 • Akinek egy tárgyból két eredménye van (közép és emelt szintű vizsgával is rendelkezik), nyilatkoznia kell, hogy melyik eredményt kéri a bizonyítványba, és melyiket ún. tanúsítványra. Ennek a döntésnek pontszámítási következménye nincs, mindkettő hivatalos eredménynek számít, amiből a számodra kedvezőbbet veszik figyelembe a felsőoktatási intézmények. Kérjük, előzetesen gondoljátok át választásotokat.
 • Végül, de nem utolsósorban, a betekintéskor mindenki rendezze könyvtári-, valamint menzatartozását. Az ingyen-tankönyvesek külön figyeljenek arra, hogy az előírt könyveket visszahozzák. A tartozásokról szintén a Krétában küldünk névre szóló kimutatást. A hittankönyveket mindenkinek vissza kell hoznia!