SÍTÁBOR 2019. (Paganella)

on .

Tisztelt szülők, kedves diákok!

A csatolmányban található a tájékoztató értekezleten bemutatott diasor. Ezen minden fontos iformáció megtalálható.

2 fontos dologra figyeljen minden résztvevő!

1. A csatolt szülői nyilatkozatot mindenkinek legkésőbb január 16 ig ( szerda)  vissza kell hozni ( kivétel azok, akik szülői kísérettel jönnek)

2. Akik az iskolától kapnak kölcsön felszerelést, most pénteken ( január 18.)  14:00- 16:00 között tudják felvenni a kollégiumban.

A felvett felszerelés beállítását, esetleges csiszolását minden diák ( szülő) saját szervezésben   végezze el!

Sok ilyen hely van a városban pl. A H erman Gimn- al szemben.

( A  PPT tájékoztatón a hétfői időpont- jan 14. a tartalék nap)

 

Ha további információra van szükség a két szervező kollégát (Demjén Zoltán illetve Grallert László)  keressék!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

SÍTÁBOR- 2018/19

on .

Kedves diákok!

A tanévben ismét lesz sítábor. 

Az idei uticél egy korábbról már ismert terep: Paganella( Olaszország)

A csatolmányban található minden lényeges információ.

A helyek feltöltése az előleg befizetés sorrendjében történik!

Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

Csatolmányok:
Download this file (sítábor.pdf)Sítábor 2019400 kB

Sítábor 2017

on .

sitabor

Előleg: 14.000 Ft ( a jelentkezéskor kell hozni  2 héten belül)

Diákok ár: 87.000 Ft (utazás, szállás, Fp, 5 napos síbérlet)

Sítábor 2016

on .

Az idén szakítva az évek óta kialakult hagyománnyal egy kissé közelebbi úti célt néztünk ki magunknak. A Franciaországi sípályákat lecseréltük egy közelebbi országra, az Olaszországi Trentó mellett található Paganella síközpontot választottuk. Már hagyomány, hogy a sítábor családias jellegű, így a 35 diák kiegészülve szülőkkel, testvérekkel, egy 53 fős csoportra duzzadt.

Külön öröm, hogy a „törzstagokon” kívül idén is voltak vállalkozó kedvű új diákok és szülők, akik bepillantást nyerhettek a síelés örömeibe és a hagyományosan jó hangulatú hét részeseivé váltak.

A kissé szokatlan késő esti indulás nem szegte kedvét a csapatnak és a kételkedők is örömmel nyugtázták, hogy egy jó busz csomagtere minden mennyiségű csomag befogadására alkalmas. (Az induláskor némely bőrönd nagyságából kiindulva több hetes utazásra is lehetett következtetni…)

Az éjszakai utazás kissé monotonnak tűnő időszakát sokan filmnézéssel, olvasással, beszélgetéssel töltötték, de azért voltak akiknek hamar sikerült „alvópózba”kerülni, és halk vagy hangos szuszogásuk (horkolásuk) utalt egyértelműen arra, hogy a fáradt ember mindenütt képes aludni.

Szlovénián keresztülutazva már lassan hajnalodott, mikor beléptünk Olaszországba. A tájból egyre többet látva bizony nem sok jel mutatott arra, hogy januárt jelez a naptár. Az évszakra igencsak nem jellemző +6- 8 fok nem éppen síelésre alkalmas időt jósolt.

Trentó városát elhagyva a hegyi szerpentinen azért már feltűntek az egyre nagyobb területet lefoglaló hófoltok. Késő délután, de még sötétedés előtt egy gyönyörű környezetben, egy tó mellett fekvő háznál állt meg a buszunk, ahol viszonylag gyors pakolás után mindenki végre elfoglalhatta szobáját.

Az önellátásnak és a jól felszerelt konyhának köszönhetően, a folyosón végighaladva minden este különböző magyaros jellegű ételek illata csábított sokakat egy- egy szobába való rövid betérésre.

Már az első nap rájöttünk, hogy ezen a környéken nem a menetrend határozza meg a buszok pontos indulását és érkezését. ( Néhányan csalódottan vették tudomásul, ha a kiírt busz nem érkezett meg, mások pedig a nap végén egy körutazáson vettek részt a szomszédos falvakba, mielőtt a szállásra érkeztek volna)

Ezt ellensúlyozta viszont a helyi sofőrök rugalmassága, akik kérésre mindig szívesen letették a csoportot a ház előtt és mosolyogva búcsúztak tőlünk.

Ami a sielést illeti a szövegnél beszédesebbek a készült képek.

Mindent összevetve ismét egy jó hangulatú, élményekben gazdag hetet tölthettünk együtt. Köszönet ezért elsősorban Demjén Zoltán szervező tanár úrnak és minden résztvevő szülőnek illetve diáknak. Remélhetőleg jövőre is sokan folytatják a hagyományt és csatlakoznak ehhez az iskolai programhoz.